- med håret høyt til værs

Jeg tror ikke at jeg har noe særlig lyst til å gjøre lekser. Bare jeg ser på dem ligge der i hylla mi, skriker de "ikke ta oss, vi biter" til meg, og jeg logger på facebook, igjen. Det eneste jeg vet er at jeg må gjøre noe lekser idag, men når vi har tre prosjekter gående, så er det ikke så enkelt å starte. Lekser er det verste jeg vet.

Var jo på megaen isted og etter at jeg og Tone hadde gått og vært rastløse i 10 minutter fordi vi ikke torde å spørre, så spurte endelig Tone og da fikk vi til svar at vi måtte ha en CV. Og vi "vet" jo hvordan man skriver det! Noen som vet? 

p8310421

- ryddende jobbedame

Nå sitter jeg og gjør franskleksene mine og hører på champs elysees. Litt av en fransk stemning, må jeg si! 
Første gangen på lenge at jeg faktisk har gjort franskleksene mine, så da slo jeg til med litt fransk musikk i tillegg. Lekkert.
Idag skal jeg og Tone på megaen i nærområdet her for å spørre etter jobb. Vi har funnet ut at hvis man skal dra til byen annenhver lørdag, er det kanskje lurt å ha penger og hva er vel ikke bedre enn en ryddejobb på matbutikken? Det siste jeg skal ha jobb som er ihvertfall avisbud for Dagbladet. For dere som har lest bloggen min ganske lenge nå, vet sikkert at jeg elsket avisjobben min skikkelig. Fail.

Ellers så ommøblerte jeg litt på rommet mitt i går, og nå tror jeg at jeg er fornøyd. Det som jeg ble ekstra fornøyd med er at jeg kan ha macen på benken om kveldene og ligge å se film! Gleder meg allerede til i kveld jeg.

p8310418
Har dere jobb?

- djevelens dag

Nå skal jeg fortelle dere noe sykt. Det har gått ca en og en halv time siden sist jeg logget på blogg og når jeg sjekket statistikken min, var dette det jeg så: 

bilde 3

SYKT. Det som er en del av det syke også er at katta mi har bursdag 06.06.06. Tror jeg har en spesiell connection til djevelens nummer. Haha. 

Har dette skjedd med dere før? 


- matildekjeks og nye solbriller

God morgen bloggen! Nå har jeg og Tone nettopp våknet og vi lager lapper til frokost. Eller sveler da, om dere vil. Herlig! Har ikke helt kommet i bloggmodus enda, så dere får se bildene vi tok i går. Brillene kjøpte jeg selvfølgelig på Gina Tricot for 199 kroner.

p8290432

p8290422

p8290419
Har dere smakt matildekjeksa noen gang?

- hurra for meg og tekniske saker!

Nå hadde jeg egentlig tenkt å ha den videobloggen der jeg tester ansiktsmaske og slikt, men etter at jeg har sittet (?) å pratet i 3 og et halv minutt, så finner jeg ut at jeg har kommet borti stoppknappen, så kun to sekunder av det jeg har sagt er kommet på film. Så derfor blir det dessverre ikke noen ansiktsmaske-video fra smarte ile idag. Jeg frastøter teknologi. I'm sure. 

Nå får dere forresten se hva som var oppi muffinsboksen min. Dama som jobbet på butikken sa at vi måtte komme innom å si hvordan dropsene smakte, så om du leser dette så smakte de som marshmellows! Herligt, med andre ord.

p8290423
I kveld skal jeg bare ta det rolig med kyllinggryte og en tur ut med Tone. We r tha natteravns, lizm. Neida. Hva skal dere i kveld?

- dette kjøpte jeg meg idag:

p8290421
Ansiktsmasker fra vita. 50,- til sammen.
p8290420
Tunika fra Gina. 299,-
p8290418
Jakke fra urban. 199,-
p8290422
Gjett hva som er inni? Fra demand and supply. 39,-

- en shopaholickers bekjennelser

Hei! Nå må jeg skjerpe meg. Rett før jeg dro til byen idag så sa jeg at jeg ikke skulle kjøpe meg noe som helst, men jeg endte selvfølgelig opp med en del, blandt annet en jakke som hadde kostet 600, men som jeg kjøpte for 200. Jeg er litt smart når jeg shopper da. Ellers så møtte jeg Julie og hun var kjempesøt og koselig! 

Så var vi på Solsiden og så på Lets Dance sin danseforestilling, og jeg hadde egentlig tenkt å ta bilder, men helt ærlig så gikk forestillinga så fort at jeg ikke tenkte på kameraet mitt en gang. De var så flinke at man bare måtte se på, og det var så sykt. Seriøst. 

p8290427

p8290428
Skjult bigbite-reklame? Neida.
p8290426
Handler dere masse når dere egentlig ikke bør handle? 

- travel danse- og bloggnerd

God morgen bloggen! Tenkte bare jeg skulle stikke innom og si hvor travelt jeg har det idag. Det er nemlig den store blogg- og dansedagen! "Hei og velkommen til blogg- og dansenyhetene". Neida. Jeg skal ihvertfall på Solsiden for å se på Emilie og noen andre som danser fra Lets Dance (der jeg danset før), og etter det skal jeg møte Julie på Mercursenteret. Dessuten skal jeg kjøpe kjolen jeg har sikla på på Gina også. Can't wait!

Forresten så tror jeg at jeg og Julie skal på en internettcafe eller noe, så det blir blogging altså! (håper jeg) Ha en kjempefin dag!

dsc0179
Hva skal dere gjøre?

- "døra e litt vanskelig å få opp sjø"

Idag når jeg og Sofie skulle gå opp på biblioteket for å hente nynorskordlister skjedde det noe utrolig morsomt. Det er nemlig 3 dører inn til biblioteket, og først prøvde vi den første døra. Den har ikke noe håndtak og vi låste den opp uten problemer, men vi fikk den jo selvfølgelig ikke opp. Vi prøvde å stikke noe inni "håndtakhullet", men etter 10 minutter ga vi opp.

Så gikk vi rundt på den andre siden og prøve døra der. Den var utrolig hard å få opp, men etter kanskje et kvarter (!) fikk vi det til og fikk endelig hente ordlistene. Så kom problemet. Vi greide ikke å låse igjen døra, så vi fant ut at vi kunne gå ut den første døra, altså den uten dørhåndtak. Så vi låste dør nr 2 på innsiden og gikk til dør nr 1. Trodde vi.

For når vi åpnet dør nr. 1 fant vi ut at det ikke var den døra uten håndtak, men en annen som var rett ved siden av, bak noen hyller! Det høres kanskje ikke så morsomt ut, men alt vi gjorde når vi oppdaget det var å slippe bøkene og få latterkrampe. Begge gråt av latter og vi stoppet ikke før vi kom ned i klasserommet igjen. Seriøst- det var så sykt!

dører
Opplevd noe lignende før? 

- fredag = helg

Og det har aldri vært så godt me helg som det er idag! For det første har jeg vært utrolig sliten hele denne uka, og kjenner at sommerferien ikke har blitt avsluttet så tidlig som den burde være. Ikke misforstå meg, for jeg vil jo ha sommerferie, men jeg begynte ikke å legge meg tidligere før helga før skolen startet, og nå angrer jeg. Virkelig.

dsc0074
Se på hu'a. Poser under øya.

Hva skal dere denne helga? 

- kokke-ida slår til igjen

Hei! Nå har jeg nettopp kommet hjem fra skolen og nudlene står og koker. Seriøst, sist gang jeg lagde nudler var det første gangen og nå lager jeg meg det igjen? Klapp på skuldra. Eller forresten; det er en liten negativ ting som har hendt. Jeg brente meg. Typisk. 

Så over til noe positivt! Selv om jeg holdt på å bli gal av alle leksene jeg hadde i går så var det altså verdt det, for idag har jeg nesten ingenting! Så derfor skal jeg prøve å lese de siste 100 sidene av Harry Potter-boka mi. Særlig at jeg greier det, tenker dere kanskje, men det er den siste boka i serien og jeg greier helt sikkert ikke å stoppe og lese. Typisk igjen. 

Men nå koker nudlene! Tuudles!

p8210411
Har dere lest HP-bøkene?

- ikke les hvis dere vil lære noe

Etter flere måneder med hjernegrubling har jeg endelig funnet ut hvor jeg har sett kjæresten til Ida Wulff - han fra KeSera (?) - hen. Han var jo selvfølgelig med i Olsenbanden jr for mange år siden! Dere aner ikke hvor mange minutter jeg har brukt på å gruble over det der, fordi jeg visste at jeg hadde sett han før. 

bilde 7

img650x367hj
Husker dere han fra olsenbanden-filmene?

- jeg har oppdaget spotify

Først og fremst; jeg vet at dere er misunnelige fordi jeg skal til Åre, men trøst dere med at det blir en haug med bilder. Mohahaha. Fin trøst. Og hvorfor vi skal dit? Lenge oppspart klassetur.

Nå sitter jeg og venter på mat, virker det som. Magen min høres ihvertfall ut som en dampveivals så tror det blir middag snart, ja. Legg merke til at jeg spiser middag en time senere enn i går. Proud. 
På skolen idag viste Stein-Erik meg et program jeg bare har hørt om, nemlig Spotify, og jeg har allerede blitt hekta. Går det an? Det eneste som plager meg er reklamene, men det må man vel leve med om det er et gratisprogram, ikke sant?

bilde 6
Jepp, jeg har rukket å lage en spilleliste også. Sykt!photo 4
Jeg må skjerpe meg med disse webcam-bildene... Bruker dere spotify?

- hit skal jeg og klassen min på tur:

bilde 4

bilde 5

bilde 3

Her er en film som viser dere rundt i leilighetene. Seriøst, jeg gleder meg sykt!
Hva synes dere?

- åre året rundt

Etter et x antall leseminutter og notatskriving er jeg endelig ferdig med naturfagen. Lærerne prater om at vi skal være aktive lesere og være til stede når vi leser, men ærlig talt så vet jeg ikke helt hva jeg nettopp har lest om. Noe med arv og gener ihvertfall. Men det jeg egentlig skulle si var at leksene mine snart er på vei opp halsen. Let's burn'em!

Nå sitter jeg egentlig bare og hører på musikk og venter på at Tone skal spise middagen sin. Jeg tror familien min har veldig tidlig middag egentlig. Jeg spiste jo for en time siden.. Senere i kveld skal jeg på klassetur-møte og jeg kan bare ikke tro at 10a har greid å spare opp nok penger for å dra til Åre en helg! 10a liksom! Det er helt sykt.

Så ser dere kanskje at jeg har fått en ny header? Skulle egentlig ha den andre, men det er noe med størrelsen som ikke stemmer så når jeg får ordnet det, bytter jeg til den. Greit?

uten navn2head
Når spiser dere middag?

- mi amigo - del to

dsc0153

dsc0219

dsc0164

dsc0115
Hva synes dere?

- hurra! macen min er på norsk igjen!

Nå skal jeg fortelle dere noe sykt. For tre dager siden greide jeg å slette alle språkene jeg har på macen så den ble engelsk istedet for norsk, og når man har muligheten til å ha en ting på sitt eget språk bytter man jo ikke over til noe annet? Så jeg spurte mitt macgeni Kristin, men til min store overraskelse så visste hun det ikke. "Jaja, da får jeg bare bli vant med engelsk da," tenkte jeg, helt til idag klokken 15.21. 

Da fant jeg nemlig et macforum på nettet og spurte helt åpent om noen visste noe om dette. Akkurat to minutter etterpå fikk jeg svar fra en som hadde vært medlem der i 55 måneder (!!) og han sa at jeg måtte reinnstallere språkene som fulgte med på innstallasjonscd'en! Så jeg hoppet oppi taket og tegnet et rødt kryss, for så glad som jeg ble er det vanskelig å beskrive. Det er litt rart etter som alt jeg ble glad for var at macen min ble på norsk. Haha, luxeryproblems.

bilde 280
Hvilken pc har dere?

- VIDEOBLOGG; headervalg og snikksnakk

Hvilken header skal jeg ha? Nr. 1 eller nr. 2?

- mi amigo - del èn

På lørdagskvelden var jeg og Tone ute i Smidalen (en liten skog rett ved siden av her) og tok noen bilder. Eller. Noen og noen. Jeg tror nemlig det ble 284 bilder. 

dsc0080

dsc0211

dsc0027

dsc0032
Del to kommer i morgen! Hva synes du? 

- det er i motbakker det går oppover

Helt fra første skritt ut av bilen gikk det oppover, så man kan trygt si at leggene mine ikke har det så veldig bra nå. Men turen var fin den, og jeg jogget hele vegen tilbake! Klapp på skuldra.

Nå lukter det ihvertfall ikke roser av meg, så jeg tror jeg hopper i dusjen snart. Veldig interessant for dere å vite, kan jeg tenke meg. Anyways så skal jeg bruke resten av dagen på å vente på at Tone skal legge ut bildene vi tok i går, også skal jeg grue meg til middag. Vi skal ha koteletter..

p8230412

p8230409
Karina.
p8230410
Kine og en random jente vi møtte på. Hva har dere gjort idag da?

- ut på tur aldri sur!

Jeg har fire ord å si om været: det er på topp! Derfor fikk jeg en melding fra Karina (søskenbarnet mitt) om jeg ville være med på tur til Geitfjellet. Jeg har aldri vært der så jeg håper ikke det er Mount Everest-bratt, men hvor stor sjanse er det for at det er så bratt'a? 

Og siden jeg er så sporty ble det det treningsantrekket. Eller kanskje ikke.. Er man ikke supersporty om man har treningstights da? 

p8230408
Død maur klar til å vandre oppover Geitfjellet!
p8230410
Nå skal kondisen opp, så ønsk meg god tur! Liker dere å gå på tur, forresten?

- hannah montana er like trist hver gang

Nå har jeg kommet hjem fra yndlingskinoen min, Prinsen, og har nettopp sett Hannah Montana for andre gang. Selvfølgelig gråt jeg denne gangen også, for det er ingen hemmelighet at jeg gråter nesten under hver film. Følsomt menneske, sa du?

Uansett så ble jeg skikkelig overrasket da jeg kom hjem og Mia (søstra mi) skulle ha overnattings med to av vennene sine og de skal sitte i kjelleren. My number one place på lørdagskvelder. Jaja, da blir jeg vel bare stuck på rommet mitt i kveld hvis ikke Tone svarer på min "heia-va-jør-du-lol-hehe-haha-hoho"-melding. Håper hun gjør det.


p8210408
Minn meg på at jeg må vaske speilet mitt. Har dere sett Hannah Montana?

- hurra for helg og meg!

Og siden jeg er det største partymennesket på jorda så skal jeg feire med god mat og champagne. Feil. Her i familien feirer vi med pizzabuffet på egon. Ikke at vi spiser der hver fredag, for når jeg tenker meg om så er det flere år siden jeg har vært i tårnet og spist middag. Sist gang jeg var der skulle jeg kjøpe fanta. Oppfinnsomt, jeg vet. 

Senere i kveld skal jeg også ut å jogge med Ren og Tone, og når treningsantrekket mitt ikke er noe mer fancy enn shorts og t-skjorte så skjønner dere grunnen til at vi er ute og jogger så sent. Vi liker ikke at folk ser på oss når vi svetter som griser og puster som en veddeløpshest. Okei, overdrivelse. Jeg skal ihvertfall ut å jogge idag! Så hurra for meg også!

p8210410
Ser ut som jeg har en liten ryddejobb også... Noe spesielt du skal idag?

- "e d greit at vi ser på franske youtubefilma eller?"

Fransktimen idag var hilarious om jeg så får si det selv. Kan vel ikke akkurat skryte på meg at jeg liker fransk noe spesielt godt, men når vi skulle ha en ny lærer som bare kunne si bonjour på fransk og likevel sa at det skulle bli en lærerik time, benyttet jeg og Frida sjansen til å se en Gossip Girl-episode. Unnskyldningen vår var at vi skulle se på franske filmer på youtube, men når læreren er så naiv at hun tror vi virkelig gjør det, så fortjener hun ikke å ha verdens beste franskklasse i fransk. Nok om det.

De siste dagene mine har vært fylt med de fire G'ene: girlfriends, guys and gossip girl. Pluss en L også da selvfølgelig. For lekser. Ellers så skal jeg på spilling idag og der får jeg vite hvilke to som blir de nye tamburmajorene. Jeg har søkt, så wish me luck!

photo 1

photo 2
Har dere mye lekser på skolen?

- en liten viktig ting

Heisann dere! Som dere sikkert har lagt merke til, så har jeg ikke vært så flink på bloggfronten i det siste. Dette er fordi skolen har startet igjen, og seriøs som jeg er, så vil jeg ta skolen på alvor. Derfor kommer det ikke flere blogginnlegg per dag som det har gjort i sommerferien. Selvfølgelig vil jeg skrive så ofte jeg kan, men det er også veldig vanskelig å skrive ett spennende innlegg når alt handler om skole. Håper dere skjønner, søtinger :- )

bilde 66
Er det greit for dere?

- på gåtur med katta

God kveld! Idag har jeg gjort noe veldig spesielt, nemlig å gå på tur med Oskar. Vi hadde ikke kattebånd, men så lydig som han er og kommer til meg når jeg roper på han, så gikk det greit. Tulla bare. Han er det tvert motsatte som skal gå en annen veg når jeg roper på han. Om jeg ikke har med mat da, selvfølgelig. Skal love dere at jeg fikk mange rare blikk når jeg gikk oppover gata med katta mi i armene! 

Resten av kvelden skal jeg bruke på å se Paris Hiltons BFF fordi jeg er så utrolig treg og glemte det alltid når det gikk på tv3. Håper dere får en like bra kveld som meg, verdens beste lesere! 

dsc00352
Oskar blir mindre heldig på bildet når han er på vei ut døra. Haha. Hva skal dere i kveld?

- min første dag som tiendeklassing

Da er dag nr. 1 ferdig og for å være helt ærlig synes jeg det gikk fint. Bortsett fra at jeg har fått den "beste" plassen i klasserommet; fremst. Men forresten, hva gjør vel det når de jeg sitter med er Frida og Sofie? 
Ellers så var det utrolig godt å se igjen de jeg ikke har sett i sommer, og med pizzarundstykker til lunsj ble jo dagen perfekt!

p8170403
Og denne skolen skal liksom være en fargerik skole? Hvordan var din første dag?

- da er jeg klar!

Nå er vekkeklokka skrudd på til å vekke meg klokken sju i morgen, pennal er pakket i veska og jeg har endelig funnet ut hva jeg skal ha på meg i morgen! Unnskyld for tidenes dårligste antrekksbilde, men jeg er så lat at jeg ikke gadd å reise meg opp og gå ned å hente kameraet. Photobooth gjør da en brukbar jobb, synes dere ikke? Her er ihvertfall hva jeg skal ha på meg i morgen, som en av dere spurte så pent om.

bilde 281

bilde 280
Cardigan fra only, topp fra zara og bukse fra only. Enkelt og greit? Hva skal dere ha på dere?

- ida baker skolemat

Som sikkert de gamleste leserne mine vet, så er jeg ikke så flink til å bake og det hele toppet seg idag. Jeg holder nemlig på å bake pizzarundstykker og istedet for å bruke pizzaSAUS inni, så brukte jeg pizzaFYLL. Jeg har enda ikke satt dem i ovnen, så vi får håpe på det beste og at ikke fyllet blir stekt inni rundstykkene. Det hadde vært vellykket skolemat, det!

bilde 279
Jeg prøvde å ta et fint bilde av pizzafyllet. Det ser mer ut som blod..
bilde 282
Liker dere å bake?

- gangsta?

Er det bare jeg som føler at jeg ikke har gjort noen ting i sommerferien? At jeg bare har vært stuck hjemme, mens resten av vennegjengen flyr rundt på ferie. Rart og si det, men av en eller annen merkelig grunn så gleder jeg meg faktisk litt til skolen starter igjen! Oh no, i didn't just say that. 

Ellers så sitter jeg og bokstavelig talt griner av latter. Emilie (emilieyo på nettby) har nemlig lagt ut filmen under her, og jeg kan ikke annet enn å le. Spesielt når titanic-sangen kommer! 

Hvilken klasse begynner dere i i morgen, forresten? 

- det å begynne på ungdomsskolen

God morgen! Siden det er bare en dag igjen til skolen starter tenkte jeg å skrive et lite innlegg for dere som skal begynne på ungdomsskolen:

For tre år siden var det min tur til å starte i åttende på ny skole. For tre år siden var det jeg som planla mange dager i forveien hva jeg skulle ha på meg og hvordan jeg skulle være på håret. Nå skjønner jeg ikke vitsen med dette styret.

Tenk på at alle som går i niende og tiende på skolen du skal starte på har også vært nye, de har også hatt problemer med å starte på en ny skole og de har også vært redde for hvordan de skulle blitt tatt i mot. Jeg er sikker på at ingen på skolen din noen gang vil gjøre deg vondt fordi du har "feil" sko på deg. Overgangen fra sjuende til åttende er ikke så himla stor som alle får det til å være, og den størtste forskjellen er at du går fra å være størst til minst blant mennesker som har blitt litt modnere siden barneskolen. 

Jeg leste på en blogg for noen dager siden om ei jente som trengte hjelp til hva hun skulle ha på seg. Jeg leste gjennom kommentarene på det innlegget og noe av det som stod var; "ta på deg en genser, dongritights og kawasakisko. Da slipper du at noen ser stygt på deg". Hva synes dere om dette? 

Jeg vet at mange av dere er redde for hva som kommer til å skje på mandag, men tenk litt over det: hva er egentlig det verste som kan skje? Mitt tips til dere som starter på ungdomsskolen nå, er å være seg selv. Det høres utrolig klisjè ut, men det er faktisk sant. Og om noen ikke liker deg for den du er, hvem skal de like deg for da?

p8070409
Jepp, søstra mi skal starte i åttende hun også. 

- ukas blogg; http://juliatn.blogg.no/

Denne uka er det Julia som har vært mest flittig når det gjelder og kommentere, og som jeg sa i sist "ukas blogg"-innlegg, så er det de bloggerne som kommenterer, som har en sjans til å være med. 
julia
Besøk bloggen hennes her.

Jeg liker bloggen til Julia fordi hun har et kjempesøtt design og hun skriver veldig bra til bare å være 13 år. Hver gang jeg er innpå bloggen hennes, har hun oppdatert så det sier vel litt om hvor stor jobb hun legger i bloggen sin. "Hverdagen til en tenåring" er det hun har bak navnet sitt, og det beskriver bloggen ganske mye - hun skriver om hverdagen, men hun skriver bra og takket være det så blir det ikke kjedelig å lese. Tvert i mot.

Hva synes du om bloggen til Julia?

- ida viser dere sminkepungen sin

Nå fant jeg nettopp ut at jeg har masse h&m-sminke. Go billigkjeder!
p8140403
1. Garnier deep pore wash.
2. Dove deo.
3. Simple cleaning servietter.
p8140404
4. Clinique natural-pudder.
5. Solpudder fra h&m.
6. Maybelline colossal mascara.
p8140405
7. Yndlingsneglelakkene mine fra h&m. Har ihvertfall 10 til.
8. Øyeskygge fra h&m.
9. Dipliner fra Isadora.
10. Alt-mulig-neglefil fra h&m.
p8140406
11. Balsamspray fra mega/natusan.
12. Rettespray fra l´òreal.
13. Lipsyl fra smackers.

Har dere noe av det samme som meg?

- jeg gir dere; idas sunnhetsavtale

Klokka er 10 over ni i skrivende stund, og nå har jeg endelig fått ut fingern og bestemt meg. Jeg er stolt av å presentere sunnhetsavtalen min som starter på mandag. Jeg tenker at nytt skoleår, er nye muligheter og nå skal jeg jammen meg bite tenna sammen og bli sunn, for en gangs skyld. Så neste gang jeg skriver på bloggen at jeg skal ut og spise godteri med noen, så må dere si fra! 

- Jeg skal ikke spise godteri med et lite unntak; sjokolade og kanskje potetgull på lørdager.
- Jeg skal ikke drikke brus, bortsett fra på bursdager.
- Jeg skal trene minst 4 ganger i uken. 
- Jeg skal drikke mye vann og være masse ute.
- Jeg skal spise minst en frukt om dagen.

Legg merke til at det står "jeg skal" og ikke "jeg vil". Jeg skal greie dette om jeg så må kaste mobilen min bortover gata.
dsc0083
Målet mitt er å hoppe i spagaten. Tror dere jeg greier å holde løftet mitt?

- hva er det egentlig å være original?

I går når jeg skulle sove, kom jeg på noe. Nemlig det å være original. Hva er egentlig det? Alle jenter har opplevd at noen for eksempel har kjøpt et likt plagg som seg selv og blir litt skuffet fordi noen andre har det. Jeg er sikker på at halvparten av Norges fjortenårige jenters yndlingsbutikk er Gina Tricot og hvordan i alle dager skal man da kunne kjøpe ett plagg der uten at noen andre har det? Gina Tricot spesialsyr ikke egne klær til hver og en i Norge. 

Hvis du kommer på skolen en dag og bestevenninna di sier at genseren din var fin, og neste dag kommer hun med prikk lik genser. Hva sier du da? Tar du det som et kompliment at hun tydeligvis synes at du har fine klær eller blir du sur fordi hun har kjøpt den kule genseren du fant på Gina Tricot? 

Så har vi de andre typene. De som slenger dritt om folk som tør å være originale og skille seg ut. Jeg ser på disse menneskene med respekt over at de tør det. At de tør å få stygge - og kanskje misunnelige - blikk på gata. At de tør å skille seg ut fra denne Gina Tricot-gjengen. Så hvis man ikke tør å skille seg ut og være original, og i tillegg blir sur hvis noen har samme plagg som deg. Hva skal man gjøre da? Jeg mener at alt handler om selvtillit. Hva mener du?

p8110409
Jeg skal ihvertfall med hånden på hjertet si at jeg ikke tør å være den mest originale, men ikke den som følger flokken mest heller.

- hvem sier ikke jatakk til pizzabuffet?

Nå er jeg hjemme etter en kort, men superkoselig bytur med Camilla. Jeg fikk kjøpt meg blant annet et søtt monsterpennal, men også noen andre nødvendige småting man trenger til skolestart. Jeg kjenner at det er mye lettere å glede seg når man har kjøpt nye ting! Material girl? Hvor?

p8140405

p8140404

p8140403
Gleder dere dere til skolen starter eller?

- ingen er bedre enn dere og Harry Potter!

Hei og GOD morgen! Aller først idag vil jeg bare si at når jeg kom hjem fra kinoen i går og logga meg på bloggen ble jeg overveldet. I løpet av den lille tida jeg var borte, så hadde dere greid å kommentere en hel side! Det er egentlig litt klisjè og si det, men jeg har verdens beste lesere!

Så til ting nummer to. Jeg har hørt masse dritt om Harry Potter og at filmen var kjempeskuffende og så videre, men jeg skal jammen meg snu myten og si at Harry Potter og halvblodsprinsen var den beste filmen så langt. Den hadde alt jeg mener en god film bør ha, og mer til, men det eneste som skuffet meg bittelitt var slutten. I boka er nemlig begravelsen til Humlesnurr med, men det er den ikke i filmen og det synes jeg den burde være. Nok om det - la oss oppsummere med at denne var best!
 
bilde 278
Ellers så kjørte jeg peace-and-løv i går... Hva skal du idag?

- kino-antrekk

picnik collage
Da drar jeg for å se Harry Potter! Kos dere i kveld, søtinger!

- ida bygger på inspowallen sin

Når jeg endelig ble ferdig med å rydde å vaske rommet, tenkte jeg at jeg kunne la meg gjøre noe av det jeg liker best - nemlig å lage en kollasj. Jeg elsker å sitte helt alene med musikk i bakgrunnen og klippe, lime og sette sammen. Så er det jo en fin måte å få ut kreativitet på også, og når jeg ikke er noe kreativ eller inspirert at all, da kan jeg se på den for å få inn kreativitet. Smart!

Bladene jeg har brukt på den siste kollasjen min er forresten Estetique, hg80-magasinet, h&m-magasinet og vixen (gratisblad fra bikbok).

p8130398
Hvis du vil se litt mer av veggen min kan du trykke her.
Hva gjør dere for å være kreative?

- ryddehjelpen er i gang!

 
Rommet mitt ser ut som en hylle akkurat nå. Det er fordi jeg har satt ut alt jeg har i hyllene utpå gulvet, og da kan dere tenke dere hvor vanskelig det blir å gå uten at noe skal knuses. Litt sånn motsatt av bambi på isen egentlig. 

I kveld har jeg tenkt å prøve å snu døgnet tilbake igjen. Jeg må begynne tidlig, ellers så risikerer jeg å komme på skolen og reklamere for Rema, Bunnpris og Mega, og hvem vil vel reklamere for de tre matbutikkene der? Ikke jeg ihvertfall. Derfor har jeg tenkt å legge meg tidlig og stå opp tidlig i morgen. For nå er skole-ida i modus! 

Jeg har det egentlig ikke så veldig travelt med ryddingen idag, for klokken halv 5 kommer Anna og vi skal på kino for å se Harry Potter og halvblodsprinsen. Jeg leste ut boka på 5 dager, og nå har jeg ventet siden premieren på å gå og se den. Nå greier jeg ikke å vente lenger! 

p8130398
Tror dere ikke at jeg ble glad da jeg fant denne plakaten i ett av topp-bladene mine, eller?
p8130399
Rydder dere rommet deres ofte? Jeg tror nemlig jeg må bli flinkere til det, hehe.

- PHOTOSHOPHJELP; selective colouring

bilde 2
Først åpner du det bildet du vil ha i Photoshop. Jeg bruker cs4-versjonen.

bilde 4
Så trykker du på den knappen som er som ikonet over, eller så tror jeg også at du kan bare trykke på "w".

bilde 5
Da får du en liten runding som du nøye tar over det området du vil merke. Hvis det kommer utenfor er det bare å taste ctrl + Z (eller cmd + Z om du har mac), og prøve igjen!

bilde 6
Nå må du omvende markeringen.

bilde 7
Når du trykker på svart-hvitt nå, og etterpå på fjern markering, så vil bildet bli sånn:
red41388041245879225828n600
Lærte du noe?

- selective colouring?

Jeg er fortsatt hos Anna, plassen hvor alle sitter på hver sin pc og gjør sitt. Jeg blogger, Marit sitter og ser på videoer på youtube og Anna er på twitter. Full rapport med andre ord! Det jeg egentlig skulle fortelle dere var at jeg fikk photoshop i går, og allerede har jeg faktisk lært meg hvordan jeg gjør det under. En liten fugl hvisket meg i øret at det het selective colouring, så da går vi for det.

Noen som vil lære det? 
red2939kdy

redp8110401

red41388041245879309301n600
Og hva synes dere om bildene mine?

- mitt konfirmasjonsbilde

Dere husker når jeg la ut to antrekk der dere skulle stemme på hva jeg skulle ha på meg når jeg tok konfirmasjonsbilde? Vel, jeg brukte ikke ett av de to antrekkene, men noe helt annet. Unnskyld. Jeg vet at jeg ikke har lagt ut konfirmasjonsbilde mitt før nå, men jeg er rett og slett bare litt treg. Dessuten kan dere henge meg fordi jeg har tatt bildet med webcamen også. 

Nå er jeg hjemme hos Anna og vi har spist en herlig big one pizza, som det er kjempelenge siden sist jeg spiste. Vi får trent lattermusklene litt også, fordi vi sitter og ser på folk synge på youtube. Noen gir oss gåsehud på feil måte, for å si det sånn.

bilde 209
Hva synes dere om bildet mitt?

- sunne cats, liksom

GOD morgen! I går syklet jeg og Tone helt til Maxibutikken på Moholt, kjøpte oss litt godteri og syklet ned igjen. Kan si det sånn at det tar 20 minutter å sykle opp og 3 minutter å sykle ned. Bare bakker med andre ord. Jeg har nå slått min egen personlige rekord og har vært sunn i to dager på rad, så dette må feires med vaffler til frokost! Dessuten er jeg hjemme alene etter at familien har halvveis reist fra meg, så da får jeg alle vafflene for meg selv. Hvor heldig ekke jeg, liksom?

I går når jeg syklet en tur til Hampus (katta jeg passer) fant jeg ut at dere lurer sikkert på hvordan han ser ut? Det eneste jeg har sagt er jo at han er en fat-cat, og jeg er sikker på at han skjønner hva jeg sier for når jeg kaller han for "berget", så vil han ikke bli tatt bilde av. Dessuten var jeg litt for snill idag også, for jeg ga ham to poser med bløtmat, bare fordi han er så søt. Dere kan jo tenke dere den deilige ånden jeg fikk pustet oppi fjeset mitt når han skulle ha kos etterpå da. Lekkert.

Nå skal jeg starte på vaffelrøra og håpe at Oskar kommer inn snart. Har ikke sett han på en og en halv dag! Det er krise til at han er verdens største innekatt!

p7220393
Liker du katter?

- VIDEOBLOGG; ida tester


- idag har jeg vært smart

Første dag alene med bankkort i byen er over, og overraskende nok så har jeg ikke brukt så mye penger. Det eneste jeg kjøpte meg var paraplyen under, to basic topper og noe sminke. Ja, også blir det videoblogg senere i kveld der jeg tester Garnier Deep poor wash. Noen som har prøvd den?

Anyways. Paraplyen jeg kjøpte meg var så søt at jeg bare måtte ha den. En ting er at det går an og gjemme seg under den hvis en eller annen skummel mann går fordi, men samtidig så er den utrolig søt. Dessuten kostet den meg bare 50 kroner. Skål for 70% salg på accessorize!

p8110407

p8110400

p8110404
Nå skal jeg spise pølse og potetmos! 

- byvandrerantrekk

bilde 210
Ring fra h&m, cardigan fra only, singlet fra bikbok. Hva synes du?

- ny jakke!

God morgen, verdens beste lesere! Idag våknet jeg til at mobilen min vibrerte som bare det rett ved øret mitt, og for det første så aner jeg ikke hvordan den hadde kommet ditt i løpet av natta for jeg er sikker på at jeg la den på hylla mi, og for det andre så var det ingen andre enn "skjult id" som ringte og sa ingenting. Lekkert.

Ellers så var jeg nede i sted og kom på at jeg har jo glemt å vise dere den nye jakken min! Den er fra hennes og mauritz og kostet 249 kroner, tror jeg. Er den ikke fin?
Idag skal jeg til byen en tur med Tone for å være hennes "personlige stylist" til første skoledag. Haha, det høres ut som om vi skal begynne i førsteklasse igjen. Blir vel ett lite cafèbesøk også, kan jeg tenke meg. 

p8100421

p8100423
Hva skal du idag?

- dagens treningsøkt

Etter å ha sittet inne på pcen halve dagen, ble jeg med mamma på en halvtimes joggetur og jeg må si det gjorde kjempegodt! Nå er jeg full av overskudd og har bare lyst til å gå ut og løpe meg enda en tur! Man blir helt sinnsykt daff av og sitte inne hele dagen, så er det noe jeg anbefaler for å bli mer energisk, så er det å jogge seg en tur! Men jeg skal ikke legge under en stol at det var kjempegodt å dusje etterpå da. Hehe, dere bør være glade for at dere ikke så meg.

Resten av kvelden skal jeg bruke på å se på videoer av Pattinson og Top Model med mamma. Kall meg stalker, men dere må innrømme det: robert er deilig? 

p8100398
Dere må ha en kjempefin kveld alle sammen, så snakkes vi i morgen! Hva skal dere i kveld?

Edit: McKey vant! 

- idas topp 6 klokken 6

Lenka - The show

Vanessa Carlton - Thousand miles

3oh!3 - Don't trust me

Estelle - Pretty please

Lars Larssen - Shades

Sugababes - About you now

Hvilken synes du var best?

- nye innkjøp

I tillegg til en halvfull handlevogn fra obs ble det også noe nytt i klesskapet. Jeg sa jeg kjente mammaen min godt! 
p8100423
Cardigan fra only: 180,-
p8100424
Ring fra h&m: 40,-
p8100421
Cardigan fra bikbok: 299,-
p8100422
Tunika fra only: 199,-

Hva synes dere? 

- jeg liker ikke skolen

God morgen! Nå sitter jeg og gnir meg i øynene og prøver å se litt bedre ut ihvertfall samtidig som jeg ler meg skakk av filmen under. Noen er bare født med det, og det lille ekstra som for eksempel Flo Rida har, har ikke disse gutta. Eller hva sier dere? 

Idag skal jeg bli med på min yndlingsting, nemlig handling på obs'en. Jeg skal være ærlig; det er ikke min yndlingsting, men man skal ikke se bort i fra at det er bare det som blir gjort på city syd idag heller. Hvis jeg kjenner mamma rett så. 

Hva skal dere idag?

- svar på spørsmålene

p8090413

Har du kjæreste?
Nei, det har jeg ikke.

Bruker du neglelakk? Som oftest, ja.

Kjenner du Annais? Har du møtt henne? Er hun grei? Har møtt henne en gang, så jeg kan ikke si at jeg kjenner henne godt, og ja hun er kjempegrei!

Hvor mye er telefonregningen din på i måneden? Varierer VELDIG. Alt fra 300 til 700 kroner.

Har du mac? Ja.

Hvor kjøper du klærne dine? Gina Tricot, Bikbok, Vero Moda og H&M for det meste.

Hvilken rettetang bruker du? Saloon Straight ett eller annet. Den er gammel.

Chips eller godteri? Chips

Sol eller regn? SOL!

Vinter eller sommer? Sommer.

Rett hår eller krøller? Rett hår med volum.

Blå eller grønn? Blå

Mørke gutter eller lyse gutter? Mørke, men personlighet er også viktig!

Henger du mye med Anna? Altså Annais? Har møtt henne en gang, men blir nok flere!

Er hun like morsom som hun er på videoblogger osv? Ja, om ikke morsommere. Herlig jente!

Ville du slekt en griss ren for 10 000 kroner? Aldri i verden.

Favorittblogger? Jepp, det må bli Drea.

Hvem blogger leser du? Alt for mange til at de kan ramses opp her.

Hvor mange kommentarer har du fått på bloggen din? 3160 akkurat.

Hvor mange innlegg har du lagt ut? 670.

Hva bruker du i håret ditt? Balsamspray og hårklemmer funker fett!

Hvor mange lesere har du hver dag? Litt over 100. Elsker dere!

Vann eller brus? Vann.

Forbilde? Ulrikke Lund.

Hvilke blogger leser du ikke? Ehm, det finnes ganske mange blogger i verden som jeg ikke leser.

Hvilken mobil har du? Sony Ericsson W595. Wow, jeg kunne det utenatt!

Yndlingssang for tiden? Vanessa Carlton - Thousand miles.

Kan du lage et musikkinnlegg snart? Ja, det kommer ett i løpet av neste uke!

Hvor gammel er du? 15 år. Blir 16 i januar!

Topp 3 kjente blogger? Ulrikke Lund, Ida Wulff og Annaisen.

Topp 5 ukjente blogger? Leser så mange at jeg greier ikke å velge.

Hva liker du med bloggen din? At jeg prøver så godt jeg kan, og at jeg aldri gir opp, men om det må være noe konkret med bloggen min, så blir det vel designet. Har skjønt at jeg blir ganske fort lei av å blogge hvis designet ikke er fint!

Hva liker du med utseende ditt? Uff, vanskelig spørsmål. Hårfargen min er jeg veldig fornøyd med!

Hva liker du med personligheten din? At jeg er sta.

Hva syns du om min blogg? (Jorid) Oppdaterer ikke så ofte lenger, men liker bloggen din!

Hvordan kjenner du www.annais.blogg.no? Gjennom bloggen faktisk. Så ble vi enige om å møtes og det gjorde vi!

Hva er fav. butikken din? Accessorize! Bare synd at det er så dyrt der.

Hvem er din yndlingskjendis og hvorfor? Robert Pattinson, fordi han er sykt vakker og har en bra personlighet!

Leser du blogger på topplisten eller utenom? Begge deler.

Har du lest min blogg? (Marte) Ja.

Har du vært på topplisten? Ja. På 44. plass!

Hvem er dine bestevenner? Marthe, Renate, Tone.

Heter du Ida Kristine eller bare Ida? Heter Ida Lovise egentlig.

Hvis du har/får deg kjæreste, vil du fortelle det på bloggen da? Det spørs når den tid kommer.

Hvor lenge har du hatt blogg? Har blogget på mange forskjellige blogger, så har vel holdt på med blogg i et og et halvt år.


Greide jeg å svare bra for meg? Noe dere ikke visste fra før?

- VIDEOBLOGG; drømmeprinsen

Dette er da sangen jeg og noen venninner laget for melodi grand prix junior når vi gikk i femte klasse, tror jeg? Jeg synes ihvertfall det er utrolig rart at vi ikke ble med, når sangen vår var så bra! Hva synes du?

- spørsmålsrunde

Setter i gang en spørsmålsrunde der jeg svarer skriftlig. Enten blir den avsluttet i kveld eller så blir den det i morgen tidlig. Vi får se, men uansett; spør i vei! 
bilde 208
Hva lurer du på?

- peace and fringes

bilde 5
Hva synes dere om at jeg legger ut slike antrekk? 

- noen har bygd seg et hus rett utenfor vinduet mitt

I går kveld skulle jeg ta noen bilder for å vise dere hvor mørkt det har blitt på kveldene, men da jeg trykket på knappen og fant ut at det var blitz på, så fikk jeg meg en lite hyggelig overraskelse. Et spindelvev rett utenfor vinduet mitt med en bitteliten edderkopp midt i. Derfor fant jeg fort ut at jeg skulle sove med vinduet lukket i natt, noe jeg angret stort på i morrest når jeg våknet. V-a-r-m-t.

p8080414
Har du opplevd noe lignende?

- ukas blogg; http://karlascloset.blogspot.com/

Idag bestemte jeg meg for å starte med noe nytt som jeg skal ha hver lørdag fremover, nemlig ukas blogg. Det kan være alt fra moteblogger til hverdagsblogger, og hver lørdag fremover kommer jeg til å velge blogger blant de som har kommentert. Sounds good?

karla
Jeg liker Karlas blogg fordi hun har en utrolig spesiell stil som virkelig skiller seg ut. Jeg skal være ærlig og si at jeg ikke leser hva hun skriver, fordi jeg blir så utrolig fascinert av det hun har på seg. Man blir glad av å se sånne mennesker, som leker seg med klær og tør og være annerledes på en kjempebra måte! Bloggen er laget til å inspirere andre, og hun har ihvertfall fått til å inspirere meg! Og èn ting til; credz for at hun greier å gå på slike hæler hver dag. Love it. 

Her kan du finne bloggen hennes. Hva synes du?

- sjokoladebrun tomat

God kveld i stua! I løpet av de 7 (!) timene jeg var ute i sola idag, så har jeg greid og blitt solbrent, men ikke nok med det; jeg har også blitt brun! Var på hestsjøen med familien idag også, men når jeg velger og ikke ta med meg penger fordi det er en mil til nærmeste butikk, så kommer det en liten, gul minibuss som det står "is og kald brus" på. Det er så typisk meg! 

dsc00865

dsc00877
Jeg har matchende neglelakk og solbriller! Og forresten; jeg tenker på å starte en spørrerunde snart, men vet ikke helt. Hva synes dere?

- drømmen

bilde 3
Hvis dere også vil lage slike antrekk er det bare å gå inn her og starte med en gang! Likte du mitt?

- vifte i villavilleculla? ja takk

Først og fremst; i går spurte jeg dere om hvilket ord som hadde både villa og cola i seg, og merkelig nok var det ingen som svarte. Jeg synes selv at det egentlig er kjempeenkelt for svaret er jo selvfølgelig villavillecola! Dere vet huset til Pippi Langstrømpe. Jeg tror vi skylder på at dere fortsatt har sommerferie og at hjernen ikke er i tenkemdus enda. Villavillecola var ihvertfall ordet vi sa om og om igjen i går, og lo like mye hver gang. En liten dose dårlig humor?

For lenge siden kjøpte vi en gulvvifte som er perfekt for varme sommerdager, og plutselig her en dag så fant jeg den på loftet. Jeg som har gått og klaget (!) over varmen og gått ned i kjølerommet vårt (for vi har det også), så fant jeg en vifte av alle ting! Kan vel si det sånn at det er noe av det smarteste min smarte familie har kjøpt. Og da er det smart! Neida. 

p8070413
Nå er det rundstykker til frokost og så skal jeg ut i sola og kose meg! Har dere vifte i huset?

- svette måser og blodigler

Det føles ut som om jeg har vært i syden i 2 og en halv måned uten vind og uten sånn viftegreie på rommet. Kommer ikke på hva det heter, men poenget er at kroppstemperaturen min sikkert er 40 grader. Jeg velger å tro at det er fordi det er så varmt ute, og at selv om jeg har på meg shorts og singlett så svetter jeg som en gris. Too much information? Flere som har det som meg?

Jeg greide ihvertfall å overse alt jeg har hørt om blodigler på hestsjøen, og dro dit for å bade med familien som vil si Karina, Kine og Mia. De andre som var der trodde sikkert at jeg var catwoman eller noe, for hver gang et insekt satte seg på meg ropte jeg "blodigle!" og hev meg rundt ihvertfall 2 ganger. Selv om det som oftest bare var en mygg så må jeg jo ta noen forhåndsregler. Hvem vil bli sugd opp av en blodigle, liksom?

Akkurat nå sitter jeg og irriterer meg over at gata mi er invadert av måseunger. Det er tydeligvis måsenes hekkemåned, og det ender med 400 nye, skrikende fæle måser. Med andre ord; jeg liker ikke måser og kunne gjort hva som helst for å få de utryddet. Men så må vi tenke på andre da. Måsene har da ett liv de og?

dsc00851
Hvem blir vel ikke glad av å drikke av denne koppen?
dsc00852
Og forresten; si et ord som har både villa og cola i seg. Svaret kommer i neste innlegg!

- bleikfisken ida

Kvelden i går ble tilbragt sammen med Mia og Hannah Montana. Spennende med Mileys kjærlighetsproblemer til langt på natt, ja. Det må jeg virkelig si. 

I går var det nesten så jeg smeltet bort. Det var så varmt og når vannet i springen er alt annet enn kaldt, blir det ikke akkurat deilig å være ute. Men klapp meg på skuldra; jeg greide å ligge å sole meg i et kvarter! Uff, jeg gruer meg til vi begynner å måle hvem som har blitt brunest på skolen. Jeg blir bånn 3.

Idag er planene og hive meg på bussen til Tiller for å møte søskenbarnene mine. På søndag drar de nemlig til Rhodos og for å få sett dem før de blir svarte som natta, måtte det bli idag. Ikke at jeg har noe imot det, jeg gleder meg!

p8050414
Hva skal du idag?

- sunne mennesker, jeg sier

Tone skulle til frisøren idag for å farge vippene sine, og late som vi er så tenkte vi at vi skulle ta bussen. Den bussen vi vanligvis pleier å ta gikk ikke før Tone hadde time, så derfor sjekket vi når nardobussen (kaller den bare det, jeg) gikk, og fant ut at vi hadde 10 minutter. Vi løp opp og rakk bussen akkurat. Trodde vi.

Den bussen vi burde ha vært på, skulle det stått Risvollan, men vi tok Othilienborg-bussen og havnet, ja.. på Othilienborg. Det var 3 minutter igjen til Tone hadde time, og begge hadde gelè i beina, men alikevel greide vi å løpe bort til frisørsalongen som lå ca. en kilometer unna. Snakk om å være sunn?!
dsc0037
Ring til oss for å få "hvordan-bli-sunn tips", liksom!

- når vi snakker om edderkopper

God morgen! I natt var jeg og Tone på nattetokt i nabolaget, og akkurat da vi var på vei rundt svingen så vi ett eller annet som rørte seg ved grøftekanten. Når dere tenker på overskriften, tror dere sikkert at det var en bitteliten edderkopp som på en eller annen måte hadde mutert om til en kjempetarantella, men dyret vi så var faktisk ikke noe skumlere enn et lite pinnsvin. 
Vi trodde selvfølgelig det var en svær og beinløs rotte med null retningssans, men så så vi altså at det var et pinnsvin. Så gode bloggere som vi er hadde vi selvfølgelig glemt av kameraet hjemme, men hallo? Vi kunne ikke forutse at et pinnsvin skulle pile over vegen, kunne vi vel?

Så til overskriften. Da jeg skulle ut for å ta outfitbilder av meg selv (haha, snakk om ekte blogger), så var det nesten så jeg døde. En halv meter unna der jeg hadde hånda mi, hadde selvfølgelig en diger, og da mener jeg diger, edderkopp laget seg et nett og etter at jeg hadde tatt et bilde av edderkoppen var jeg rask til å koste den ned med det første og beste jeg fant - en planke. Så nå håper jeg den ligger under planken, med føttene et helt annet sted og at den har sluttet å leve. Jeg liker ikke edderkopper.

p8050409
Hva synes du om edderkopper?

- VIDEOBLOGG; såå

Flere enn meg som ikke ser fotballkamp?

- off i go

Da drar jeg for å møte Frida og mate Hampus. Veldig fin kombinasjon. Ihvertfall så er det kjempelenge siden jeg har sett Frida og det er kjempelenge siden jeg har matet Hampus. Ehm, jeg gjorde det i går. He is a fat-cat! Men jeg liker'n. Hva skal du idag?
p8050413
Topp fra bikbok, shorts fra H&M og solbriller fra gt.

- truseedderkopp

Mamma, d e en edderkopp på trusa mi!
For en måte å våkne på! Jeg ligger og sover søtt på puta mi, mens lukten av maling siver inn nesen min og jeg hører: mamma! D e en edderkopp på trusa mi! Så hørte jeg et pang med en fluesmekker, og når tror jeg kanskje at truseedderkoppen er borte. Heldigvis.

Ellers så var det noen av dere som ville at jeg skulle legge ut tegningene mine. Dere forventet sikkert at jeg er en proff tegner som egentlig skulle bodd i USA og tjent penger på tegneserier, men nei. Jeg tegner fantasidyr. Det hørtes utrolig dumt ut når jeg sa det sånn, men det får bare være. Ikke mobb!
dsc00848

dsc00847
Tegner du?

- parto uno, eller noe sånt

dsc0077

dsc0074

dsc0028
Va tycks?

- en jumpsuit - flere stiler

bilde 6
Denne?
bilde 7
Denne? (min favoritt)
bilde 4
Eller denne?

- you can buy me love

Etter å ha rotet bort en pose (som jeg fant igjen), spist en tacobigbite og shoppet meg masse fint, har jeg endelig kommet hjem igjen og er klar for idakveld. Endelig har jeg funnet meg sånn skinnende tights, og på vero moda ble jeg bare stående og sikle, før mamma spurte meg: er det den du vil ha? Tror ikke hun likte den noe særlig. Jeg derimot, elsker den. 

Jeg kjøpte meg også nye sko, men de har vært så slemme og gidd meg gnagsår på veien hjem igjen, så de får stå i gangen til de er blitt snille igjen. Dere får se dem senere ihvertfall! Nå er det ris og pølse faktisk, til middag og så vet jeg ikke hva planene for resten av kvelden blir. Ender sikkert opp med familien.

dsc00842
Tights og t-skjorte fra vero moda.
dsc00843
Jakke fra bikbok.
dsc00846
GLAD!

Likte du noe av det jeg kjøpte meg?

- ida <3 her mom & dad

Nå er bankkort-koden lært utenatt, kortet ligger trygt i lommeboka, og jeg er klar for shopping med mamma! Jeg vet at jeg skal kjøpe meg nye sko, men jeg vet også at (hvis jeg kjenner meg selv rett) det blir flere andre småting. Jeg gleder meg ihvertfall til en hel dag i byen med verdens beste.

Dere husker forresten at jeg pratet om speilreflekskamera før konfirmasjonen? Etter at jeg kjøpte meg mac, bestemte jeg meg for å spare pengene, men nå kan det være at jeg får låne penger av pappa til et kamera. Sounds good? Jeg synes det soundes good ut ihvertfall!
dsc00839
Legger ut noen tegninger som jeg har tegnet senere!
Er dere ofte på bytur med moren deres?

- ida 15 år, tone 14 år

100 småjenter med prinsessesekk på ryggen, blonde krøller og en kjempespent mamma som var med barna sine på kino for første gang var selskapet til meg og Tone under hele filmen. Vi ble sittende foran, og derfor hørte vi alt som foregikk bak oss. For å si det kort; hver gang Sid åpnet munnen og snakket døde nesten alle sammen av latter. Jeg og Tone lo da alle andre var stille. 

Ellers prøver jeg å finne ut hvordan jeg skal få tak i pengene fra frossle. Jeg må ha et såkalt clearingnummer og et isbn (?) nummer, men jeg vet ikke hva det er og jeg vet ikke hvordan jeg får tak i det. Noen som kan hjelpe meg? Det er tross alt 300 kroner.

Nå skal jeg sitte og le litt mer av tegningen vi tegnet på ultra når vi kjøpte oss mat, og så skal jeg fortsette å se top model. Kos dere i kveld!

dsc00840
Noen som har sett istid 3?

- idag skal jeg gjøre noe kult

Hei og hopp! Nå skal jeg gjøre noe så tullete og ligge å dra meg i senga i en halvtime før jeg faktisk har tenkt å stå opp. Noen som fikk med seg at det rimte? Uansett. Jeg greier ikke å vente til Emma har kommet hjem fra Syden, så jeg skal se Harry Potter med Tone idag, men er ganske sikker på at jeg må se den en gang til når Emma kommer hjem! Dessuten må jeg jo få testet det nye kortet mitt også. Sier det igjen; glad jeg ikke har kredittkort.

Ellers er jeg blitt skikkelig hekta på tegning og hver minste ledige stund jeg har, finner jeg frem tegneboka mi og starter å tegne crazye dyr. I mens jeg var på Stolien tegnet jeg også hp oh humlesnurr, men altså, de ble ikke så fine. Med andre ord så har jeg ikke helt naturtalentet i tegning, men så gøy jeg har det! 

dsc00831
Har du sett Harry Potter og halvblodsprinsen før? 

- jeg er sprek og sosial

Nå har jeg inntatt godstolen og er ready til og se alle episodene fra top model sesong 8, tror jeg. Kall meg sosial, men tenk på at jeg faktisk har vært til Tone idag. Jeg syklet til og med, så nå er månedens treningsøkt over. Det å sykle opp den lange bakken kunne egentlig vært årets treningsøkt. Jeg må bli flinkere til å trene. Note to myself.

Ellers så skinner sola her i Trondheim, så jeg tror jeg streker over top model-planene inne og heller ser det ute. Inkludert spising av kex selvfølgelig. Kos dere!
dsc00832

dsc00833
Ikke le av det store sykkelsetet mitt. Det er ikke min sykkel!

Følger du med på top model?

- god morgen!

Virkelig kreativ med overskriftene idag jeg! Nå er jeg ihvertfall back in track igjen etter at jeg kom hjem fra Storlien i går, og hvis jeg hadde hatt med kameralader så hadde dere fått vertfall 10 bilder, men laderen ligger igjen på Hitra, så da... ja, det blir det ingen. 

Tone har fått seg kamera (heldiggris) så idag skal jeg gå hele straka vegen hjem til huset hennes for å ta på kameraet. Okei, det hørtes lite pedofil mann ut, men uansett så skal jeg prøve nikon-kameraet hennes om hun vil det eller ikke. Jeg har forresten også vært flink idag og smurt meg inn med solkrem! Klapp meg på skulderen'a! Og dere; lover at det blir bedre bilder når jeg får kameraet mitt tilbake. Føler at jeg spammer dere med mitt fantastiske photobooth-kamera. 
photo booth1
Har du planer for dagen?

- med fett hår og nestenskrivevansker

... sitter jeg i stua til Marthe med pcen på fanget og spiller et spill jeg ikke har spilt siden i fjor sommer eller noe sånt. Deja vu! På tven er det om to menn som har spist 834 potetgullposer på en måned, og jeg er sjokkert. At det går an! Hvis jeg sier at man blir hva man spiser, så kan dere jo starte de smarte hjernene deres og se for dere hvordan de ser ut. Ikke pent, ikke pent. Liksom, hvis jeg skulle spist alienmat i en hel måned, hadde jeg vel sett cirka sånn ut:
bilde 196
Ellers går det veldig bra på Storlien og nå skinner sola også! Vet ikke helt når jeg kommer hjem enda, men tror det blir idag eller i morgen. Jeg skal ihvertfall dusje når jeg kommer hjem, og begynne å lære meg å skrive rett. I dette innelegget tror jeg at jeg har brukt tilbaketasten minst 20 ganger. No offence til dere som faktisk har skrivevansker! 

Hvor er dere akkurat nå?