happiness

Livet er det mest fantastiske vi har. Noen bruker det opp på å prøve å imponere andre. Andre bruker det på å leve med de de har greid å imponert. Og andre igjen bruker det på å leve med de de liker å være med, som ikke trenger å bli imponert. 


Livet har fordeler og ulemper, som alt annet i verden. Kanskje har kjæresten din nettopp gått fra deg, og du føler du sitter der med knust hjerte og en tom isboks som ikke var tom i morrest. "Det er flere fisk i havet". Jada, jada. Du vet det, men akkurat nå føles alt helt tungt og mørkt. Du sliter med å finne lysbryteren til det store, svarte rommet. Du kaver i mørket, med begge hendene, i håp om å finne det du leter etter: ny kjærlighet. En ny person du kan gi hjertet ditt til.  


Noen lar livet gli forbi uten å hoppe på når ting er som mørkest. Hver dag er den samme. Kunne like gjerne ha bodd i en annen by, et annet land, eller kanskje en helt annen planet. Ingen hadde vel kommet til å savne akkurat deg? Trodde du. Helt til denne helt spesielle personen kom inn i livet ditt. Åpnet øynene dine på nytt. Var glad i deg for den du var, ikke den du prøvde å være. Verden virket ikke som et mørkt rom after all. Lysbryteren ble funnet, du skrudde på lyset, og rommet ditt var plutselig malt hvitt. Ingen bilder på veggene, blanke ark. Du fikk lov til å starte helt på nytt, og han gjorde at du tok de rette valgene, du gjorde de rette tingene og du sa de rette ordene. Plutselig var du den som betød mest for han, og han betød mer og mer for deg. Og det var da du kom på; lykke er alltid rett foran deg. Alt du trenger å gjøre er å kave litt med hendene, til du finner den rette bryteren. Når denne er slått på, er hele verden åpen for akkurat deg. 


Har du én ting som gjør deg lykkelig akkurat nå?


you don't have to live forever, you just have to live

Et av mine nyttårsforsetter er å "leve livet fullt ut". Hele 2010 brukte jeg på å telle ned til neste helg, neste happening eller bare rett og slett neste ferie. Først nå oppdager jeg at dette er jo helt idiotisk. For min del finnes det to forskjellige mennesker; de som lever livet sitt akkurat slik som det er, og de som lever for å vente på at livet skal begynne. Hvilken ville du ha valgt å være?Det er 7 dager i uka. 5 dager med hverdag, og 2 med helg. BARE 2 med helg. I 2010 tenkte jeg slik på en mandag: "Neiii, mandag... 4 dager igjen til helg!" Og når helgen kom etter 4 dager, begynte jeg å tenke at den snart var slutt igjen. Den varte ikke evig. Selvfølgelig varte den ikke evig. Og slik var det hver uke, hver måned. Helt til i går, når jeg innså at man kan faktisk ikke gå rundt å tenke sånn. For hva er vel livet om man går og venter på at livet skal begynne? Er det noen av dere som kjenner seg igjen? Budskapet mitt er egentlig bare at man bør prøve å nyte de dagene man har. Være spontan. Og tenk over hvor viktige de "vanlige, dagligdagse" tingene er. Som å gå på skolen. Eller jobben. Tenk hvor kjedelig livet hadde vært hvis vi ikke hadde noen plass å gå til! Hvis vi hadde vært hjemme hele dagen, og ventet på at noen skulle ringe. Hvert sekund man venter, er et sekund man aldri kan få tilbake. Om 70 år, når jeg er gammel og grå, skal jeg tenke at jeg har levd livet mitt så godt jeg kunne. Og idag skal jeg starte med å gjøre hver dag til noe gøy. Slutte å telle ned til helgene, og heller bare kose meg når helgen kommer. Og én ting skal jeg huske; man skal ikke angre på det man har gjort. Man skal angre på det man ikke gjorde.


tommel ned for tannleger!

Jeg lovte jo at jeg skulle fortelle dere om det som skjedde på tannlegekontoret idag, og her kommer det: 

Jeg hadde fått tildelt time klokken 10 onsdag morgen (altså idag), og stresset skikkelig med å komme meg opp tidsnok. Er ikke alltid like lett å våkne når klokken er halv 9 midt i sommerferien for å dra til tannlegen, liksom. Så nærmet det seg sakte, men sikkert skjebnens time (haha), og jeg og mamma heiv oss inn i bilen for å kjøre til tannlegen. Om dere lurer på hvorfor jeg, som er så stor (!!), vil ha med moren min så er det fordi jeg elsker tannleger over hele mitt hjerte. Kødda. Jeg hater dem. Og er redd for dem. De vil meg vondt.

Uansett. Vi satte oss på venterommet, og det var en dame som gikk inn og ut av dørene, ryddet ut pappesker og tok imot postordre fra diverse kjekke mancandies som kom inn. Det virket ikke som om hun hadde sett meg og mamma en gang, så der ble vi sittende. Ganske lenge, faktisk. Da klokken ble kvart på 11 (!!!) så vi gjennom venteromvinduet som førte inn til der de har PCene sine og sånt, og vet dere hva?! HUN SATT OG SJEKKA FACEBOOKEN SIN!!!! Jeg så at mamma bare himlet med øynene, og gikk rett bort og spurte "e det leng t det e vårres tur, eller?" Så svarte hun "oi, unnskyld. Æ hadd ikke sett dåkker, æ :-) :-) :-)". Og to sekunder etterpå ropte hun meg opp slik at jeg endelig kunne få det overstått. Har dette skjedd med deg før? Hva synes du om det? 

90210

Nå har jeg kommet hjem fra Hitra, og tror jeg skal legge meg snart. Har jo sett ferdig 90210 nå også, så jeg trenger nye serier å se på før jeg legger meg! Tips? Ikke One Tree Hill Gossip Girl eller Glee. De har jeg rundet flere ganger. Det eneste som irriterte meg med 90210 var at det skjedde så mye i den siste episoden som ikke ble avklart! Det bare komme en sesong til, for jeg har blitt avhengig. Det er mildt sagt en av de beste seriene jeg noensinne har sett, og jeg anbefaler til dere alle å begynne å følge med. 

Favorittkarakterene min i serien er Naomi, Silver, Liam, Adriana, Navid... åh. Herregud. Jeg greier ikke å velge! Ser du på 90210? 

summer


Følelsen av at det er sommer. Følelsen av at man har 2 måneder med ferie. Følelsen av sola som treffer kroppen. Følelsen av å kunne gå i lette klær. Følelsen av å være ute hele tiden. 


Det å bruke masse tid på grilling. Det å bade i havet. Det å ligge på stranden. Det å dra på ferie. Det å ha venner å dele den minste lille opplevelse med. Det å høre sanger som du forbinder med akkurat det spesielle minnet senere. 


Finvær. Jordbær i solnedgangen. Strandliv. Venner. Latter. Frihet. Reising. Flip Flops. Shorts. SOMMER 2010 <3

Hva forbinder dere sommer med? 

im a dreamer

Jeg er sikker på at jeg er en av verdens mest drømmende personer. Ordet "realist" ligger langt unna min tankegang, og jeg vet ikke hvorfor, men er det noe jeg elsker så er det å drømme. Jeg kan helt sikkert ligge en hel dag og se på hus til salgs i utlandet, og regner om fra dollar til norske kroner for å få vite hvor mye jeg må betale for å få drømmehuset. Noen synes kanskje dette er både sykt og sært, men helt ærlig; det kan da ikke skade? 


Jeg og venninna mi Julie satt her en dag og pratet om det å ta vgs 2 i USA. Og vet dere hva som skjedde mens vi snakket om det? Begge to satt med tårer i øynene fordi vi hadde så lyst til å dra! Dere skulle sett oss. Vi bare satt der og lo av at begge nesten gråt. Det hadde vært tidenes opplevelse å gå et skoleår noen andre plasser i Norge, og om jeg ikke føler meg moden nok til å gå andreåret på videregående skal jeg ihvertfall studere i utlandet. 

Jeg har lenge hatt en drøm om å flytte til en sørstat i USA og virkelig leve livet mitt, og pleier å si at "jeg ikke skal bli stuck i Norge, hvor det ikke skjer noen ting." I senere tider har jeg oppdaget nye plasser i verden og sagt at "dit SKAL jeg en dag". Spesielt mamma blir litt oppgitt over at jeg har lyst til så utrolig mye, og er redd for at livet mitt blir for kort. Er dette sunt? Er det sunt å drømme seg til nye plasser, for så å mest sannsynlig ende opp her hjemme i Norge uansett. Nei, det er ikke sunt. For jeg vet at om jeg ikke gjennomfører planene mine før livet er over, vil jeg bli så skuffet over meg selv. Og er det noe jeg virkelig har lyst til, så er det å reise rundt i verden og oppleve nye ting. For om 80 år, når jeg er 96 og har verdens beste barnebarn, tenk dere alle de historiene jeg kan fortelle! Tenk hvor spennende det blir å høre på når jeg forteller om alle plassene jeg har vært på, alt jeg har opplevd og alle de spennende menneskene jeg har møtt. Og tenk hvis jeg ikke opplever noe av dette. Om jeg råtner i Norge og bare har hatt lyst til å reise. Det er toppen av kjipheten for meg. Verden er jo til for å oppleves, og man må leve mens man kan!


Er dere ikke enige? 

10 ting du ikke visste om meg


Jeg elsker å ta bilder av meg selv, og jeg elsker å le av dem etterpå.

Jeg sovner lettere hvis jeg har lav, rolig musikk på øret.

Jeg er helt sykt glemsk, og kan glemme ting rett etter at noen har sagt det til meg.

Det eneste jeg synes er bra med vinteren er slalom, jula og at jeg har bursdag.

Jeg gjør hva som helst for å bo i en by i California i et år. HVA SOM HELST.

Jeg biter negler, og har gjort det siden jeg var liten.

Jeg knytter meg ekstremt lett til folk, men er litt sjenert første gangen jeg møter dem.

Jeg bruker nesten ikke sminke, som oftest bare dipliner og mascara.

Jeg liker nesten ikke "rent" kjøtt, det vil si kjøtt som koteletter, biff osv.

Jeg har en utrolig merkelig og rar personlighet.

Nå drar jeg ut i sola for å møte Tone. Noe dere ble overrasket over?

hot or not?

God morgen alle sammen! Bildet under er tatt fra en av verdens største "moteblogger", og det får meg til å tenke litt. Vanligvis om en person går med et bestemt plagg, så vil jo alle gå med det dagen etter. Er det slik med denne vesken også? 


Aldri om jeg hadde gått med denne dragen rundt skuldra, uansett hvor populær den hadde vært, men så kommer spørsmålet: 

Hot or not? 

ny eller gammel?

Jeg fikk den nye facebook'en i går, og jeg kan ikke si annet enn at jeg skjønner ikke dere som ikke liker den. Den er jo b.e.s.t! Alt er mer oversiktlig, og det ser egentlig ganske mye mer proft ut også. Men det er hva jeg mener da.
Hva mener dere? Old facebook eller new facebook? Dagens filosofiske spørsmål. 

mitt 2009

Januar:
Var ikke stort som skjedde i januar, bortsett fra at jeg hadde bursdag og lagde en videoblogg med Camilla som vi ble kjempefornøyd med:
video:idaogcamillaiegypt

Februar:
Jeg skrev mye om hva jeg ønsket meg og begynte å skrive sitater fra hverdagen. Her er ett av dem:
Marthe synger for full hals, så spør Ida: Hæ? Koffor i hellvette står han i desseren? 
Marthe: Ida? Dessert betyr sånn greie som e i Egypt.
Ida: Åja! ØRKEN!
I tillegg bytta jeg blogg til devote, men kom raskt tilbake til blogg.no.

Mars:
Jeg hadde min første konkurranse som var sponset av motehus.no og fikk endelig bunaden min! Jeg la også ut en designoppdateringsvideo:
Dette var forresten også måten å ta antrekksbilder på:

April:
Jeg fikk meg ny mobil og jeg sutret hele tiden over at yndlingssolbrillene mine var knekt. Jeg begynte hvert innlegg med ting som "heizann, søtinger!" og "heihei, cupcakes", og fortsatte med det i lang tid fremover. 
Mai:
Konfirmasjonen min som jeg hadde gledet meg lenge til, ble vellykket og jeg kjøpte meg mac for noen av pengene jeg fikk:

Juni:
Sommeren kom for fullt, jeg og Tone overnattet masse i telt og jeg var lookbook-inspirert. 

Mitt andre sitat kom på bloggen:
Tone: ida! han fikk en unge! 3 stykker!
Ida: oj, stilig!
Tone: nei. han fikk ikke 3. d va bare dyret som het tre. 
Det ble også mange badeturer til Estenstaddammen:

Juli:
Jeg og Marthe var på Storlien sammen i en uke, og for å si det kort og godt så var det en veldig minnerik tur. Jeg tok sol for første gang, og jeg dro på fisketur i skogen med familien min. Jeg møtte også Anna for første gang, og smakte grillet jordbær:
August:
Skoledepresjonen var over meg og jeg skrev masse om hvor mye jeg hatet å gjøre lekser. Jeg tok også ansiktsmaske typ hver uke, og kjøpte meg det hver gang jeg var i byen:
Var også en del på egon og spiste pizzabuffet:
Jeg så Harry Potter og Halvblodsprinsen på kino, og har etter det sett filmen 8 ganger. Sykt!

September:
Jeg skrev følsomme innlegg til bestevenninnen min, og var litt depressiv. Rommet mitt rota seg til uansett hvor mye jeg ryddet og jeg oppdaget nettsiden weheartit. Jeg la også ut en video fra klasseturen vår:
Så kjøpte jeg meg mine første høyhelte sko:
Oktober:
Jeg begynte for alvor å glede meg villt til New Moon-premieren og brukte masse tid på å se på filmer av Robert Pattinson. Haha, se da:
Ellers så begynte jeg å legge ut flere antrekk:
Og så brukte jeg omtrent hele måneden på å grue meg til hospiteringa, som forøvrig var kjempegøy!
I tillegg lagde jeg min første inspovideo:

November: 
Jeg fikk meg en rosa pult, og blogget jevnt og trutt om den:
Så oppdaget jeg den gode gamle boybandmusikken igjen, og brukte timer på å finne gamle sanger å laste ned.
Jeg var også på overnattingstur med klassen min i bymarka, og Gaute prøvde seg som gjesteblogger.
Den etterlengtede New Moon-premieren tok også plass, og til nå har jeg sett den 6 ganger. LOVE IT!

Desember:
Jeg prøvde meg på en liten bloggjulekalender, men det funka dårlig: 
Jeg tok også swineflu-sprøyta på den betingelse at jeg ikke ville bli syk, men takket være min uflaks så ble jeg det. Aldri i verden om jeg skal ta den igjen i Januar!
Jeg var på mange bursdager:
... og jeg har aldri vært så fornøyd med tentamene mine noen sinne! I tillegg var jeg på juleball med yndlingskjolen min:
Og så lagde jeg en spilleliste til dere. Utrolig hva man gjør for bloggleserne sine, dere? 
Adventstiden gikk sin gang, og jeg var superfornøyd etter jula! 

Da fikk jeg oppsummert dette året litt, og jeg må si meg veldig fornøyd med 2009. Det er så mye bra som har skjedd, og gjennom bloggen så har jeg blitt kjent med masse nye mennesker og fått deltatt på mye gøy. I tillegg så er det et stort pluss at jeg faktisk skriver om det jeg opplever så jeg ikke glemmer det når jeg en gang i fremtiden får Alzheimers. 

Her er forresten et bilde av meg for et år siden og nå. Synes dere jeg har forandret meg?:
Da gjenstår det bare en liten ting å si, og det er takk til alle dere som har fulgt meg i 2009! Håper dere vil fortsette å følge med i 2010 også, for jeg gleder meg til å blogge for dere! Kommer til å legge ut nyttårsforsetter litt senere. Har du hatt et fint år? 

juletider skal jo egentlig bare være positivt

Jeg innså en ting i går når jeg skrev det innlegget om julekalenderen min. At jeg ikke hadde tenkt på dette før, liksom. At jeg ikke hadde tenkt på alle de som ikke har noen julekalender i desember. Her sitter jeg og er strålende fornøyd, mens på andre siden av en annen dataskjerm som kanskje sitter å leser hvor fornøyd jeg er, så er det en person som ikke får noen småe gaver i desember i det hele tatt.. Det er forferdelig, og jeg får frysninger av tanken.

Så derfor ber jeg alle andre om å være forsiktige med hva de legger ut av gaver osv. For alt dere vet så kan det være en person som leser og får en vond følelse av det, nettopp fordi de ikke får noe i kalendermåneden. Alle varme tanker den første desember går til dere ❤

acozychristmasbymchasesteelylarge
Om jeg hadde hatt sjansen til å gi hver og en av dere en gave i desember, så hadde jeg garantert gjort det. 
Har dere tenkt sånn før?

rødnesedagen er om en uke!

Dere vet hva rødnesedagen er? En ny "tradisjon" der folk med røde neser underholder på gata, får penger og gir dem til redd barna. Røde neser selger de på Princess, KappAhl og sikkert mange andre plasser også, og de koster bare 25 kroner. Det tilsvarer en middels stor sjokoladeplate i vår verden og tenk: bare ved å ofre en sjokoladeplate kan vi gi noe til trengende barn! 

Så dere: gjør noe som fenger, for penger!

1
32
Har dere en rød nese?